Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Todorić za N1 o Fortenovi: Plenković sve čini da to preuzme Vujnovac

Gost intervjua tjedna TNT-a bio je bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić. S Milom Moralić razgovarao je o novoj situaciji u Fortenovi.

Ponovno je, kaže, aktualan predmet Agrokor i prema njegovom mišljenju, bit će sve aktualniji.

“Plenković je dao intervju u kojemu je dao svoju sliku Agrokora, stanja i Fortenove pa ću biti slobodan reći i ja nekoliko riječi. Prvi put se događa da mislim jednako kao i Plenković. On kaže da Milanović kaže da je vlada Rusima isporučila Agrokor. Ja mislim da to nije točno. Slažem se s Plenkovićem. Agrokor je isporučio Plenković i grupa Borg, ne Vlada. Već sam često govorio o tome”, kaže Todorić. Dodaje da sa sobom ima dva dokumenta koji potvrđuju njegov stav da to nije napravila Vlada.
Prema Todorićevim navodima, tadašnji ministar Šprlje u svom iskazu rekao je kako je informacije dobivao preko medija te kako je o zakonu informiran dan prije nego što ga je dobio u ruke. “To je nevjerojatno, ministar najzaduženiji za taj slučaj informira se iz medija. Druga najodgovornija osoba, ministar Orepić kaže da ‘sva resorna ministarstva su bila zaobiđena u slučaju Agrokora. Čak i od mene kao ministra su krili informacije. Ti sastanci su bili tajni, u zgradi Vlade, po noći’. Dva najodgovornija ministra…”, govori nekadašnji vlasnik Agrokora. Cijeli članak pročitajte na N1.