Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Teretni vlak HŽ Carga na željezničkom kolodvoru Škrljevo udario je grupu vagona

HŽ se oglasio o nesreći vlakova: ‘Uzrok upućuje na ljudski faktor’. Ozlijeđen strojovođa

Iz HŽ Carga kažu da je lakše ozlijeđen njihov strojovođa te da su osnovali istražno povjerenstvo koje će utvrditi sve okolnosti ovog događaja

Teretni vlak HŽ Carga na željezničkom kolodvoru Škrljevo noćas u 2:20 udario je na trećem kolosijeku grupu vagona željezničkog teretnog operatera ENNA transporta pri čemu je došlo do iskliznuća lokomotive s kolosijeka, potvrdili su za Danas.hr iz HŽ Infrastrukture nakon što smo objavili vijest o nesreći.

“Pri ovom izvanrednom događaju nema teže povrijeđenih i smrtno nastradalih. Nadležna policijska postaja provodi istragu, a prema prvim neslužbenim informacijama uzrok nesreće upućuje na ljudski faktor”, poručili su.

O nesreći su se oglasili i iz HŽ Carga koji navode da je ozlijeđen njihov strojovođa, ali lakše.

“Noćas u 2:25 h došlo je do sudara dviju teretnih kompozicija na željezničkom kolodvoru Škrljevo. Pri sudaru je nastala materijalna šteta, a lakše je ozlijeđen strojovođa HŽ Carga. Na teren su odmah pozvane sve relevantne službe koje su brzo reagirale, a osnovano je i istražno povjerenstvo koje će utvrditi okolnosti koje su uzrokovale ovaj izvanredni događaj”, navode u ovoj tvrtki. (I.B. danas.hr)