Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Čakovečkoj bolnici ukradene stotine kila željeza i aluminija za energetsku obnovu

Iako će radnicima navedeni materijal vjerojatno nedostajati u nastavku radova na obnovi bolnice, ova krađa ipak nikoga ne dovodi u životnu niti neku drugu opasnost, što je u veljači učinio lopov krađom više od 170 vijaka sa željezničke pruge kod Lipika, čime je ugrozio živote putnika i željezničara te promet vlakova
Da su krađa te prodaja i otkup sekundarnih sirovina i dalje unosan posao, svjedoči i prošlotjedni slučaj kada je nepoznati lopov iz dvorišta čakovečke bolnice ukrao više stotina kilograma otpadnog željeza i aluminija namijenjenih radovima na energetskoj obnovi bolničke zgrade.

Međimurska policija u utorak je priopćila kako je sredinom prošlog tjedna nepoznati kradljivac iz dvorišta Županijske bolnice ukrao spomenute otpadne metalne sirovine, koje u vlasništvu drži poduzeće iz Otoka koje trenutno izvodi radove na energetskoj obnovi bolničke zgrade.

Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća kuna, a protiv još uvijek nepoznatog lopova podnosi se kaznena prijava zbog krađe. (danas.hr)