Aktualno OG sada Ogulin

Dugoreški policajac pod utjecajem droge, a njegov kolega u Ogulinu pod utjecajem alkohola

Jučer je portal Radio Mrežnice objavio vijest “U policijskoj akciji testiranja na droge “pao” im i kolega: Policajac dugoreške postaje pozitivan na kokain. U isto vrijeme, u Ogulinu je u službi zatečen pijani policajac“, a tragom te vijesti više informacija potražili smo u PU Karlovačkoj. Jutros nam je stigla informacija o tom slučaju u kojoj se, među ostalim kaže.

Od petka, 11. studenog do nedjelje 13. studenog 2022. godine policijski službenici Policijske uprave karlovačke su prema nalogu načelnika policijske uprave, a sa zadaćom provjere psihofizičkog stanja policijskih službenika, proveli nadzorno-usmjerivačku kontrolu prisutnosti nedozvoljenih opojnih sredstava kod policijskih službenika u policijskim postajama Duga Resa, Ogulin i Ozalj.

Tijekom navedenog nenajavljenog nadzora kod troje policijskih službenika, provedenim alkotestiranjem, utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu, dok je kod jednog policijskog službenika preliminarnim testiranjem utvrđena prisutnost droga u organizmu. Budući da se radi o povjereniku jednog policijskog sindikata, o istome je obaviješten predsjednik tog sindikata.”

Prema pisanju Radio Mrežnice, radi se o jednom policajcu iz Dugoreške postaje, dok je jedan alkoholizirani iz Ogulinske policijske postaje, što policija nije potvrdila ali ni demantirala.

Zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti, a sukladno Zakonu o policiji, prema policijskim službenicima bit će poduzete daljnje mjere i radnje te će protiv njih biti podnijet zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka.

Policijski službenik kod kojeg je preliminarnim testiranjem utvrđena prisutnost droga u organizmu, udaljen je iz službe do okončanja disciplinskog postupka.

Podsjećamo da Policijska uprava karlovačka provodi nultu stope tolerancije na bilo koju pojavu ili prisutnost opojnih sredstava kod policijskih službenika ili drugih zaposlenika te šalje jasnu poruku da se takvo ponašanje neće tolerirati, a na otkrivene izolirane slučajeve će se adekvatno reagirati disciplinskim mjerama” – kaže se na kraju informacije iz policije.