Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Na Ukrajinu danas palo stotinjak projektila, u Kijevu poginula jedna osoba

Dok svjetski čelnici osuđuju rusku invaziju na Ukrajinu na summitu G20, Rusi su novim projektilima napali Kijev, javljaju svjetski mediji.
U prvom udaru dva projektila pogodila su stambenu četvrt u glavnom gradu Ukrajine, potvrdio je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko, a nakon toga je stiglo izvješće i o trećem udaru. Pogođene su najmanje dvije stambene zgrade. Kličko je rekao i da je iznad Kijeva protuzračna obrana oborila nekoliko projektila.
U međuvremenu sirene za zračnu uzbunu ponovno se oglašavaju cijelom Ukrajinom. Vitalij Kim, šef regionalne vojne uprave u Mikolajivu na jugu Ukrajine, upozorio je na treći val projektila. I šef središnje regije Poltava pozvao je putem Telegrama građane da ostanu u skloništima te potvrdio da je aktivirana protuzračna obrana.
Eksplozije su se čule i u Lavovu iako zasad nije jasno je li se tu radilo o udarima projektila ili protuzračnoj obrani, prenosi izvješća iz grada CNN. I ovdje su građani pozvani da ostanu u skloništima.

Sky News prenosi izvještaje o napadima na stambene četvrti u Melitopolju i Nikopolju. Napadi su zabilježeni i u Lavovu, Harkivu i Žitomiru. (N1)