Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Oporba žestoko navalila na Plenkovića, on uzvratio: ‘Da nije bilo drugih iz HDZ-a, ne biste nikad bili gradonačelnik’

Hrvatski sabor održava aktualno prijepodne – vrijeme za postavljanje zastupničkih pitanja Vladi Republike Hrvatske. Pitanja Vladi postavlja 40 saborskih zastupnika, a ždrijebom je određen njihov redoslijed. Prva pitanje postavlja zastupnica SDSS-a Dragana Jeckov, a zadnja nezavisna zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj.
Nikola Grmoja postavio je pitanje premijeru Andreju Plenkoviću. Podsjetio ga je da ga je prije četiri godine podsjetio na višemilijunske prijevare u veleposlanstvima Republike Hrvatske.

“Želim obavijestiti da je Visoki upravni sud RH prije dva dana donio pravomoćnu presudu, na koju ne postoji mogućnost žalbe, kojom se diplomat Damir Sabljak vraća na posao nakon četiri godine vašeg progona. Kako se osjećate kao čovjek koji štiti kriminalce, a progoni nevinog čovjeka?”, upitao je Grmoja.

“Ja ću, budući da ste se vi potrudili, ovo rješenje proslijediti ministru Grliću Radmanu pa će on reći svoj stav o tome”, rekao je Plenković.

“Poštovani premijeru, solidno skrivate svoje osjećaje s obzirom da ste četiri godine kršili zakon i progonili čovjeka koji je razotkrio korupciju”, rekao je Grmoja.
Pitanje je postavio i zastupnik Ivan Penava. Na početku je poručio Plenkoviću kako je on i Vlada koju vodi tvorac lex Agrokora.

“Razina nerazumijevanja i nemara koji kao Vlada pokazujete za gospodarstvo, dovela je do zatvaranja tisuća radnih mjesta, što zorno pokazuje koliko efikasno razarate industrijski potencijal RH i doprinosite razornom raseljavanju Hrvata. Pozivam vas da odgovorite hrvatskom narodu zašto ste tako kratkovidni pa razarate industriju koja je generacijama stvarana. Zašto, zašto, zašto i sto puta zašto?”, rekao je Penava.

“Vi kao bivši HDZ-ovac koji je sve što je napravio u Vukovaru napravio zahvaljujući našoj Vladi, vi ste nekada davali srčane intervjue da ovakve Vlade kao što je naša nema. Da nije bilo drugih ljudi iz HDZ-a, ne biste nikad bili gradonačelnik, to znate bolje nego ja”, rekao je Plenković.(net.hr)