Aktualno OG sada Ogulin

Ivanina kuća bajke postala je dio još jedne europske kulturne rute: Europske rute bajki!

Inicijativa za osnivanje Europske rute bajki došla je od Nacionalne fondacije Carlo Collodi iz Italije. U Italiji je osnovano i udruženje European Fairy Tale Route Association koje upravlja ovom bajkovitom rutom, a njezini su članovi brojne udruge, fondacije i istraživački centri. Udruga, Ruta i njihovi članovi bave se bajkama, mitovima, predajama, autorima bajki i bajkovitim likovima iz europskog kulturnog kruga.

Europsku rutu bajki certificiralo je Vijeće Europe početkom listopada, zajedno s Rutom povijesnih kavana, ali i Rutom spisateljica čiji je Ivanina kuća bajke dio od njezinih početaka.

Novoj bajkovitoj ruti priključili su se tijekom mjeseca listopada na poziv Udruge profesor Baltazar. Rutu je u utorak 15. studenoga i službeno medijima predstavila predsjednica Udruge Profesor Baltazar, partnera osnivača u Hrvatskoj, Tatjana Jakšić. Na predstavljanju je sudjelovala i ravnateljica Ivanine kuće bajke Tihana Turković i predsjednik udruge Val kulture Ivor Zidarić koji su također hrvatski predstavnici na Ruti.

“Radujemo se novim suradnjama, projektima i idejama, a izuzetno nas veseli i činjenica da smo ovime Ivanina djela i njezin rodni grad i na ovaj način unijeli na kulturnu mapu Europe!”-poručuju iz Ivanine kuće bajke.