Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Ivošević za N1 objasnio koji će splitski ugostitelji ostati bez terasa

Zamjenik splitskog gradonačelnika Bojan Ivošević u Dnevniku N1 televizije govorio je o novoj odluci o komunalnom redu. Naime, stupi li ta odluka na snagu 1. siječnja 2023., velik broj splitskih ugostitelja ili će ostati bez štetkata, odnosno terasa ili će one biti smanjene.“Na većini trgova u staroj gradskoj jezgri doći će do promjena. Ugostitelji s Prokurativa ne moraju brinuti u kontekstu da neće moći raditi, to su više estetske projene. Što se tiče ostalih trgova, pravila nisu izmišljena iz glave već se radi o elementarnoj pristosjnosti i poštivanju smjernica”, rekao je Ivošević.“Tri gradonačelnika, Kerum, Baldasar i Opara, to nisu ispoštovali i sad je na nama da to provedemo”, dodao je.

Istaknuo je da su se trudili što manje ugroziti poslovanje ugostitelja. “Naše izmjene su minimalne. Što se tiče Rive, osim ulaza u Dioklecijanove podrume, ona ostaje u istim gabaritima. Što se tiče onih koji se uklanjaju, zapravo su oni čiji suncobrani i terese skrivali našu kulturnu baštinu. One male uličice gdje s prometnog aspekta, gdje pješaci nisu mogli proći, u takve se ulice uvodi reda.”

Ivošević smatra da je većina ugostitelja zadovoljna. “Ugostiteljstvo grada Splita će profitirati, 99% terasa se ne dira, govorimo o promilima promjena. One koji se dira će naravno biti glasni. Svi oni koji su uredno radili i čije terase ne smetaju pješačkim koridorima i ne zaklanjaju kulturna dobra će nastaviti i raditi i vjerojatno će imati veći profit.”(N1)