Aktualno Sport

Rukomet – odigrano 4.kolo 1.HRL-Mlađih kadeta

U Ogulinu je u nedjelju,20.studenog odigrano 4.kolo 1.HRL-Mlađih kadeta ,a snage su odmjerile momčadi Ogulina, Umaga, Poreča i Senja.
Usprkos snježnom vremenu i nestancima u napajanju električnom energijom, rukometaši Ogulina u prvoj utakmici izašli su na teren i odmjerili snage s protivnicima iz Umaga. Ogulinski momci bolje su otvorili utakmicu i nisu se dali impresionirati s momčadi iz gornjeg dijela tablice. Umag nije imao rješenja na našu vanjsku liniju, a u trenucima kratkog predaha vanjskih šuteva, krila su odrađivala posao. Prednost je rasla iz minute u minutu, da bi u konačnici utakmica završila 25:18 za naše rukometaše. Uz vjernu navijačku potporu nisu izostali golovi iz igranih napadačkih akcija, a posebno je bila ubojita kontra i polukontra naših rukometaša. Veseli i pohvale protivničkih trenera koji su pohvalili zajedništvo i kolektivni duh naših rukometaša.

U drugoj utakmici protiv prvoplasirane ekipe Poreča sve je išlo po planu do 15. minute. Utakmica je prošla u izjednačenom ritmu, ali je onda par nesmotrenih grešaka odvelo Poreč u prednost od nekoliko pogodaka koju su do kraja utakmice podebljavali. Naši rukometaši nisu dali maksimum protiv nadmoćnijeg protivnika ,a prvi dio utakmice bio je najbolji pokazatelj da je uz srčanost i borbenost sve moguće. S obzirom da okosnicu ekipe Poreča čine igrači 2007.godišta ,naši rukometaši koji su i dvije godine mlađi pokazali su da nema straha za budućnost. U konačnici su izgubili 24:14.

Golove u obje utakmice su postigli: Noa Filipović 11,Vito Srdarev 9,David Domitrović 8,Ivano Jelić 4, Dominik Đurđević 2,Roko Sabljak 1, Marko Stipetić 1,Matej Pauković 1, Dorian Salopek 1 i Toni Stipetić 1.Igrali su još: Dino Jelić, Patrik Francetić, Erik Bertović, Jakov Vučić, Jakov Matasić, Matija Magdić, Rudi Vuković, Gabriel Salopek. Na golu su bili Miloš Ivošević, Ante Bašić i Leo Krznarić.
Za dva tjedna naši rukometaši igraju peto kolo u Gospiću protiv istoimenog protivnika i momčadi Arbe s Raba. (D.D.)