Aktualno OG sada Ogulin

U ogulinskim osnovnim školama organiziranog gledanja utakmica neće biti

Sutra naša nogometna reperezentacija igra svoju 1. utakmicu na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru, i to protiv reprezentacije Maroka. Nogometna groznica se širi Hrvatskom, kupuju se televizori i navijački rekviziti, a jedino što ne ide u prilog ljubiteljima nogometa jesu termini odigravanja utakmica. Tako naša reprezentacija sutra igra u 11 sati, pa će sigurno biti i onih koji će tekmu pratiti na svojim radnim mjestima.

Prije nekoliko dana ministar obrazovanja Radovan Fuchs je izjavio kako će i učenicima i nastavnicima u školama biti dozvoljeno gledanje utakmica. Njegova izjava je tijekom proteklih dana izazvala brojne komentare građana, ali i bivših ministara obrazovanja koji nisu skloni podržati ovaj njegov potez. Doduše, ministar Fuchs je rekao da će se propušteno gradivo zbog gledanja utakmice ipak morati nadoknaditi.

Novinare Radio Ogulina je zanimalo hoće li se utakmice gledati u ogulinskim osnovnim školama, pa su kontaktirali ravnatelje obje škole.

Prema riječima ravnatelja Anđelke Salopek i Zvonka Ranogajca, organiziranog gledanja utakmica u njihovim školama neće biti. Na taj potez su se odlučili u dogovoru sa stručnim službama, jer, kako kažu, u njihove škole nije stigla službena odluka iz resornog ministarstva. Poručili su da će se i u narednim danima pridržavati važećeg plana i programa rada.