Aktualno OG sada Ogulin

Pravna klinika sutra ponovo u Ogulinu

Pravna klinika djeluje kao sastavnica Pravnog fakulteta u Zagrebu u čijem radu sudjeluju studenti, a svoja vrata je otvorila u listopadu, 2010. godine. Pravna klinika sudjeluje u sustavu pružanja besplatne pravne pomoći te u svom radu primjenjuje ključne vrijednosti pravne struke. Profesionalnost se promiče u kontaktu sa strankama, kao i javnosti. Kao pružatelji pravne pomoći, studenti svakoj stranci pristupaju jednako, kroz neposredan razgovor. Rad kliničara kontroliran je od strane  akademskih mentora, odnosno profesora Pravnog fakulteta u Zagrebu i odvjetnika te im se svaka stranka može s povjerenjem obratiti.

U sklopu projekta Vanjske klinike koji Pravna klinika provodi već devetu godinu, studenti kliničari odlaze u gradove izvan Zagreba i pružaju pravnu pomoć, odnosno preuzimaju slučajeve i daju opće pravne informacije te pravna mišljenja, korisnicima, koji nisu u mogućnosti doći u prostorije Pravne klinike u Zagrebu.

Kliničari će ponovo  biti u Ogulinu sutra, u četvrtak 24.11.2022., na adresi J.J. Strossmayera 8, od 9-12 sati, a možete dobiti  besplatnu pravnu pomoć bez trošenja sredstava koja su vam  nužno potrebna za vlastito uzdržavanje, ili uzdržavanje osoba koje su po zakonu dužne uzdržavati.