Aktualno Sport

Mladom igraču Plaškog 12 utakmica suspenzije, klubu novčana kazna

U Mrežnici nisu zadovoljni odlukama Disciplinskog suca, a iz NSKŽ-a poručuju da su to maksimalne propisane kazne – javlja Radio Mrežnica.

Disciplinski sudac Nogometnog saveza Karlovačke županije Bruno Furač ‘odrezao’ je kazne odgovornima za incident na utakmici pionira između Plaškog i Mrežnice iz Zvečaja, o kojem smo pisali prošlog vikenda.

Mladi igrač Plaškog, koji je nakon utakmice s tribina utrčao u teren i fizički napao kapetana Mrežnice, kažnjen je zabranom igranja 12 prvenstvenih ili kup utakmica. U obrazloženju stoji da je ‘po završetku utakmice, kao navijač, ušao u teren za igru, te četiri puta udario protivničkog igrača šakom u glavu i nogom u rebra’. Napadnuti igrač Mrežnice upućen je na liječničku obradu, na kojoj mu je ustanovljen lakši potres mozga. Odgovoran je i organizator utakmice, Nogometni klub Plaški, jer je ‘navijač (igrač) po završetku utakmice ušao u teren za igru te fizički napao igrača protivničke momčadi’, pa je kažnjen novčanom kaznom u visini od 1.000 kuna. Protiv odluke Disciplinskog suca kažnjeni mogu podnijeti žalbu u roku 8 dana.

U Nogometnom klubu Mrežnica nisu zadovoljni odlukom disciplinskog suca. Smatraju da izrečenim kaznama nije u potpunosti poslana poruka da nasilju nema mjesta na nogometnim terenima. Također, klub ostaje pri odluci da s mlađim kategorijama više neće putovati na utakmice u Plaški.

Igor Gec, povjerenik za natjecanja mladeži NSKŽ-a, kazao nam je da su kazne koje su izrečene maksimalne koje propisuje Disciplinski pravilnik HNS-a za taj uzrast i taj rang natjecanja. A na odluku Mrežnice da više s mlađim kategorijama ne putuju u Plaški nema komentara. (G. Tomičić, Radio mrežnica)