Aktualno OG sada Ogulin

Nova oprema za Javnu vatrogasnu postrojbu, DVD Ogulin i DVD Oštarije

Početkom 2022. godine raspisan je Poziv na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava ˝Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva nastalih kao posljedica serije potresa od 28. prosinca 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije˝ iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Na poziv su se prijavili JVP Ogulin, DVD Ogulin i DVD Oštarije. Sve prijave bile su uspješne, te su dodijeljene Odluke o odabiru navedenim prijaviteljima. Proteklih dana izvršena je primopredaja vatrogasne opreme.

DVD Ogulin i DVD Oštarije su izvršili opremanje vatrogasaca osobnom zaštitnom opremom, a JVP Ogulin je dobila novi hidraulični alat za spašavanje u tehničkim intervencijama i termalnu kameru. Ukupna vrijednost nabavljene opreme je oko 1,5 milijuna kuna.

Ovim bespovratnim sredstvima uvelike će se podići operativna spremnost vatrogasnih postrojbi, a intervencije će se odrađivati na sigurniji i kvalitetniji način, na zadovoljstvo vatrogasaca i svih građana.