Aktualno OG sada Ogulin

Sutra počinje “Bajkoviti advent u Ogulinu”

Sutra počinje “Bajkoviti advent u Ogulinu”, doznajemo iz Turističke zajednice grada Ogulina.

Paljenje prve adventske svijeće počet će u 18:30 sati, uz nastup HPD-a Klek, u Parku kralja Tomislava.

Tjedan dana kasnije, 03.prosinca,  održat će se paljenje druge adventske svijeće, a nastupit će Pjevački zbor Crux, Župe Sv.Križa Ogulin.

10.prosinca na rasporedu je paljenje treće adventske svijeće, također od  18:30 sati uz nastup KUD-a KLEK,  a 17. prosinca  paljenje četvrte adventske svijeće, kad će program uveličati  Glazbena škola pri OŠ IBM.

Nakon paljenja svake adventske svijeće bit će organiziran prigodni glazbeni program, te će nas tako prvu subotu zabavljati Tomislav Jambrošić, od 19 sati, također u Parku kralja Tomislava.

Drugu i treću adventsku subotu organizira se prigodni program za djecu u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem. Održat će se predstave za djecu u POU Ogulin  i to 03.12. u 11 sati Cirkorama – Duo Šmizla na skijanju, a 10.12.2022. u 11 sati Šareni svijet – Što li sanja zima bijela, dobar dan za dobra djela, te od 17:00 – 18:00 sati koncert u kugli, Raspjevani vilenjaci, DND Ogulin.

Kako doznajemo, 6.prosinca stići će nam i Sveti Nikola, a tom prigodom održat će se  tradicionalna podjela paketića djeci i posjet Svetog Nikole – kočijom, u Dječji vrtić  Bistrac i osnovne škole (djeci do 4 razreda), a paketiće će dobiti i djeca iz područnih škola.

24.prosinca, na Badnjak, priprema se  tradicionalna podjela ribica uz prigodni glazbeni program i nastup TS Merak, od 10 sati u Parku kralja Tomislava, dok se u  organizaciji DND Ogulin  u 09:30 sati priprema podjela poklona za najmlađe, Daruj radost (Park kralja Tomislava).

Bit će održan i Dječji doček Nove godine 31. prosinca od 10 sati ujutro, te će nas u dječju novu godinu uvesti poznati pjevač Bojan Jambrošić. Dječji doček se organizira u suradnji s Društvom Naša djeca Ogulin, te Dječjim gradskim vijećem, a nastupit će i Ogulinske mažoretkinje.

Od 22 sata  bit će  organiziran doček Nove godine, u koju će nas uvesti voditelj Dubravko Dragičević, te bendovi Carismo i Speen.