Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Ženi iz stana otuđen novac i nakit. Policija upozorava – građani budite oprezni!

Zaprimljena je prijava 75-godišnjakinje da je jučer u stan u gradskoj četvrti Novi Centar u Karlovcu pustila dvije nepoznate ženske osobe koje su se predstavile kao djelatnice jedne tvrtke pod izlikom da su došle radi mjerenja tlaka, šećera i masnoće. Nakon njihovog odlaska 75-godišnjakinja je primijetila da joj iz stana nedostaje novac i nakit.

Policija upozorava – građani budite oprezni!
Vezano za ovaj pojavni oblik krađe iz prakse proizlazi da su žrtve ovakvih kaznenih djela najčešće osobe starije životne dobi koje ovim putem ponovno podsjećamo, kao i sve ostale građane, da ne budu lakovjerni i da ne puštaju nepoznate osobe u svoj dom, te da o svemu obavijeste policiju na broj 192. Ukoliko je to moguće neka zabilježe registracijsku oznaku vozila kojima se te osobe koriste ili neke druge činjenice koje bi olakšale pronalazak počinitelja.

Podsjećamo da se počinitelji, bilo muške ili ženske osobe, najčešće predstavljaju kao službene osobe, dostavljači pošiljaka, inkasatori, pripadnici vjerskih zajednica, medicinsko osoblje ili kao prodavači određenih proizvoda. Nakon što uđu u stan ili obiteljsku kuću, iskorištavaju povjerenje građana i dovode ih u zabludu ili jednostavno iskorištavaju nepažnju građana i otuđuju predmete veće vrijednosti.