Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Iz stranke Glas poručili: ‘HDZ-ova Vlada se trudi sakriti istinu o INA-i kao zmija noge’

‘Interes svih interesa je da se ovaj slučaj rasvijetli i da spriječimo HDZ u namjeri da tu pljačku strpa pod tepih i sve banalizira’, poručili su iz Glasa.
Iz stranke Glas podsjetili su u subotu da je HDZ-ova saborska većina odbila u petak tematsku sjednicu Odbora za pravosuđe o INA-i, na koju bi se pozvali čelni ljudi DORH-a, Vrhovnog suda i Ministarstva pravosuđa te su ustvrdili da se HDZ-ova Vlada “trudi sakriti istinu o INA-i kao zmija noge”.

“Opravdanje je, kao i sva dosad, nemušto i besmisleno, i samo govori u prilog tome da se HDZ-ova Vlada trudi sakriti istinu o INA-i kao zmija noge. Pitanje je samo što točno HDZ ne želi da se sazna i zašto ne želi da javnost vidi što piše u ugovorima”, priopćili su iz Glasa.

Kažu i da “nakon premijerovog bahatog odbijanja da se pojavi na sjednici Antikorupcijskog vijeća i odbijanja zahtjeva oporbe da se u Saboru održi tematska sjednica, HDZ-ova Vlada ponovo ignorira izabrane predstavnike građana u Hrvatskom saboru, a sve u paničnom strahu da sakrije što se sakriti da”.

No, mi ćemo, dodaju iz Glasa, biti ustrajni u tome da INA ne ostane zaboravljena i da otkrijemo koliko još takvih “INA” imamo.
“Interes svih interesa je da se ovaj slučaj rasvijetli i da spriječimo HDZ u namjeri da tu pljačku strpa pod tepih i sve banalizira”, poručili su iz Glasa. (Hina, danas.hr)