Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Grmoja: Sabljaku opet ne daju na posao, zvao je policiju

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja otkrio je novinarima kako je diplomat Tomislav Sabljak u ponedjeljak ujutro ponovno spriječen u dolasku na svoje radno mjesto u Ministarstvu vanjskih poslova te da je ovaj put sovje pravo odlučio ostvariti i uz pomoć policije.
“Sabljak je ponovno pokušao doći na svoje radno mjesto, ali mu je ponovno zabranjen pristup. Odlučio je zaštiti svoje ustavno pravo na rad i ustavni poredak RH pozivom policiji prije 10-ak minuta, još uvijek ih nema i nadamo se da će doći i osigurati Sabljaku da pristup svom radnom mjestu”, rekao je Grmoja novinarima ispred Ministarsva vanjskih poslova.
“Nevjerojatno je da Gordan Grlić Radman ne poštuje sudske preusde. Ovo samo pokazuje koliko su daleko ići u zaštiti korupcije u Ministarstvu i veleposlanstvima. Tu korupciju je razotkrio Sabljak kojeg već 5 godina progone kao zvijer. Prvo ministrica Pejčinović Burić, sada i Grlić Radman. Sve njihove otpužbe su pale na sudu, ali oni ne odustaju. Pretpostavljam da korupcija koju je otkrii Sabljak nije jedina u našim veleposlanstvima i da se oni međusobno štite”, kaže politički tajnik Mosta, koji je jedan od najangažiranijih političara u slučaju Tomislava Sabljaka.

Sabljak je, podsjetimo, pravomoćnom presudom Visokog upravnog suda vraćen na posao, a Grmoja je ranije izjavio kako protiv odgovornih koji Sabljaku onemogućuju povratak na posao treba podići kaznenu prijavu. (N1)