Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Vlada prihvatila deset amandmana na prijedlog državnog proračuna za 2023. godinu

Donesen je i zaključak o potpisivanju ugovora kako bi se tržište opskrbilo antivirusnim lijekom Paxlovidom za liječenje covida

Vlada je u ponedjeljak na telefonskoj sjednici donijela zaključak o prihvaćanju amandmana saborskih zastupnika na prijedlog državnog proračuna za 2023. godinu i projekcija za 2024. i 2025. godinu, kojim daje suglasnost na deset podnesenih amandmana.

Prihvaćen je zajednički amandman četvero zastupnika iz Šibensko-kninske županije – Branke Juričev-Martinčev (HDZ), Josipa Begonje (HDZ), Franka Vidovića (SDP) i Hrvoja Zekanovića (HDS). Njime je osigurano 500.000 eura za kompletnu dokumentaciju za izgradnju Zračne luke “Srce Dalmacije” na prostoru naselja Pokrovnik.

Prihvaćen je amandman nezavisne Marine Opačak Bilić (Klub socijaldemokrata) da se povećaju sredstva za prevenciju nasilja među mladima, kao i amandman Kluba zastupnika IDS-a da se povećaju sredstva za sanaciju Eufrazijeve bazilike u Poreču.

Prihvaćen je i amandman Boške Ban Vlahek za povećanje sredstava za projekt čakovečkog centra za odgoj i obrazovanje, zatim zastupnika Romane Nikolić, Predraga Štromara, Damira Habijana, Kluba zastupnika SDP-a te zastupnica Sabine Glasovac i Magdalene Komes.
Vezano uz prijedlog zakona o sportu, prihvaćen je amandman Kluba zastupnika HDZ-a koji se odnosi na uvjete za dobivanje Državne nagrade za životno djelo.

Zaključak o potpisivanju ugovora o antivirusnom lijeku Paxlovidu
Donesen je i zaključak o potpisivanju ugovora kako bi se hrvatsko tržište opskrbilo antivirusnim lijekom Paxlovidom za liječenje covida-19. (Hina, jutarnji.hr)