Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Policija: ‘Požar u Mesničkoj je podmetnut!‘; Iznenađuje koga se dovodi u vezu s ovim kaznenim djelom

U požaru su oštećena četiri stana, a visina materijalne štete za sada nije utvrđena. Drugih ozlijeđenih osoba nije bilo

Zagrebačka policija danas je i službeno potvrdila da je požar zgrade u Mesničkoj 6, koji je izbio u ponedjeljak rano ujutro, izazvan namjerno.

“Obavljenim očevidom utvrđeno je da je za sada nepoznati počinitelj najvjerojatnije izazvao požar lakozapaljivom tekućinom koju je polio po gorivim materijalima na više mjesta ispred i unutar stambene zgrade, a potom ju zapalio otvorenim plamenom iz za sada neutvrđenog izvora”, priopćila je PU zagrebačka.

Zanimljivo je da u nastavku priopćenja policija u vezu s izazivanjem požara dovodi 70-godišnju stanarku koju su vatrogasci u besvjesnom stanju izvukli iz stana.

“Osobi koja se dovodi u vezu s počinjenjem kaznenog djela “Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom”, 70-godišnjoj vlasnici jednog od stanova unutar zgrade, liječnička pomoć pružena je u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi nakon čega će biti provedeno kriminalističko istraživanje”, navela je policija.

U požaru su, dodaju, oštećena četiri stana, a visina materijalne štete za sada nije utvrđena. Drugih ozlijeđenih osoba nije bilo. (Ž.Petrušić, jutarnji.hr)