Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Eksplozija u ukrajinskom veleposlanstvu u Madridu, jedna osoba stradala, specijalne jedinice na terenu

Zaposlenik je zadobio lakše ozljede i prebačen je u bolnicu, na terenu su jedinice koje rade na deaktiviranju eksplozivnih naprava

Zaposlenik ukrajinskog veleposlanstva u Madridu ozlijeđen je u incidentu za koji se čini da se radi o eksploziji pisma-bombe, prema španjolskoj policiji. Zaposlenik veleposlanstva zadobio je lakše ozljede i prebačen je u bolnicu Nuestra Senora de America, javljaju lokalni mediji, kako prenosi Sky News.

Policija je ogradila područje, a specijalizirane jedinice koje rade na deaktiviranju eksplozivnih naprava nalaze se na mjestu događaja, objavila je novinska postaja Telemadrid.
Kako prenosi El Mundo, radi se o eksploziji pisma-bombe do koje je došlo oko 13 sati. Policija je dobila obavijest o požaru, do čega je došlo u trenucima kada je jedan od djelatnika imao pismo u rukama.
Ozlijeđeni je zaposlenik veleposlanstva sam otišao u dom zdravlja, prije nego je prebačen u bolnicu.
Policija je aktivirala antiteroristički protokol i ogradila područje gdje se nalazi veleposlanstvo. U veleposlanstvu zasad nisu potvrdili incident niti su željeli dati bilo kakvu izjavu o njemu. (T.Š. jutarnji.hr)