Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Dojave o bombi stigle u Vladu RH, sudove i većinu državnih institucija, u tijeku evakuacija

U Varaždinu je bila u tijeku rasprava za ubojstvo i četiri pokušaja ubojstva u romskom naselju Parag

Dojave o bombi u obliku prijetećeg maila stigle su jutros sudove i većinu državnih institucija, a prva na popisu onih kojima je dojavljeno o prijetećoj bombi je Vlada RH.

Upravo je u tijeku evakuacija zgrade u kojoj se nalaze splitski sudovi, potvrdio je za Jutarnji glasnogovornik splitskog Županijskog suda, sudac Dinko Mešin, nakon što im stigao mail o dojavi o bombi.

Nešto prije 10 sati zbog dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi ispražnjena je i zgrada varaždinskog suda. U zgradi su smješteni županijski, općinski, trgovački i prekršajni sud i u ovo je vrijeme bila puna. U jednoj od sudnica u tijeku je bila rasprava za ubojstvo i četiri pokušaja ubojstva u romskom naselju Parag u Međimurju za koje su optuženi Nino i Mario Balog.

U tijeku je pretraživanje zgrade i ne zna se hoće li sud danas nastaviti s radom.

U Zagrebu je pak dojava oko 9.30 sati da su u zgrade sudova na Zrinjevcu postavljene bombe. Prijeteće upozorenje dobili su Vrhovni sud koji se nalazi u zgradi u Amreuševoj te Visoki kazneni sud i zagrebački Županijski sud koji se nalaze u zgradi na Zrinjevcu, a dojave su navodno upućene e-mailom. Obje zgrade su evakuirane, te bi policija ubrzo trebala provesti protueksplozijsku kontrolu. (Dušan MiljušVišnja GotalMarin Dešković, jutarnji.hr)