Aktualno Sport

Rukomet – dječaci (U-11) i (U15)

1.Hrvatska liga zapad za dječake (U-11)
OGULIN – ŠKOLA RUKOMETA KARLOVAC 15:13
OGULIN – SEDMERAC 6:23
U nedjelju je u Ogulinu odigrano 4. kolo 1 HRL za dječake U 11. RK Ogulin ugostio je favorizirane klubove Školu rukometa Karlovac i R.K. Sedmerac Karlovac.
U prvom susretu protiv Š.R. Karlovca naši mali rukometaši pokazali su još jednom da se ravnopravno mogu nositi i sa starijim protivnicima. Utakmica je bila izjednačena do zadnje četiri minute, kada naši dečkići rade seriju od 3:0 i lagano privode utakmicu kraju do nove pobjede na domaćem terenu 15:13.
U drugom susretu protiv R.K. Sedmerac Karlovac, umorni i iscrpljeni igrači Ogulina nisu uspjeli pružiti pravi otpor te su glatko poraženi 6:23.
Golove za Ogulin su postigli: Slavko Vidaković 7, Karlo Vukelja 4, Noa Kučinić 4, Noa Puškarić 2, Luka Stojisavljević 1, Edi Bertović 1, još su igrali Jakov Karamarko,
Karlo Poljak, Nikola Ivošević, Dominik Francetić, Josip Puškarić, Alvarao Brozović, Petar Cindrić, Ivano Kirasić, Sven Cvetko, Jan Crnoja, Ivano Medved, Fran Lipošćak, Toma Vučetić i Vilim Perković.

1.Hrvatska mlađekadetska liga zapad (U-15)
OGULIN – GOSPIĆ 17:29
OGULIN- ARBA 21:13
U Gospiću je u subotu, 3.prosinca 2022.godine odigrano 6.kolo 1.HRLMK (U15), a snage su odmjeravale momčadi Ogulina, Gospića, Arbe i Senja.
U prvoj utakmici Ogulina i Gospića deblji kraj izvukli su naši rukometaši koji su izgubili uvjerljivo 17:29. U vrlo čudnoj utakmici naši rukometaši dominirali su u prvoj polovici igre, a potom su neobjašnjivo izgubili motiv i volju za igrom. Gospić je ovoj generaciji uvijek bio nedodirljiv zbog fizički snažnije konstitucije igrača, ali unatrag godinu dana i naši momci su stasali te su dosegli mogućnost ravnopravne borbe. Nažalost mentalna barijera u glavama učinila je svoje, a rezultirala je time da su naši rukometaši uvidjevši da mogu igrati i dominirati igrom neobjašnjivo stali i ubacili u brzinu niže .U trenucima vodstva našim igračima nudila se mogućnost ozbiljnijeg vodstva zbog isključenja tri protivnička igrača. U tim trenucima naši rukometaši primaju tri gola, a ne zabijaju niti jedan i tu je došlo do preokreta u utakmici koju su do kraja igrali jedino Gospićani ubilježivši zasluženu pobjedu.
Po završetku prve utakmice našim rukometašima suprotstavili su se protivnici Arbe s Raba. U toj utakmici naši rukometaši nisu prepustili protivniku glavnu ulogu, te su od prve do zadnje minute posloženom obranom i uigranim napadom iz minute u minutu podebljavali rezultatski vodstvo. U konačnici naši rukometaši pobijedili su s 21:13.
Golove u obje utakmice su postigli: Ivano Jelić 7, Marko Stipetić 7, Vito Srdarev 6, Gabriel Salopek 3, Matija Magdić 3, David Domitrović 2, Erik Bertović 2, Toni Stipetić 2, Jakov Matasić 1, Patrik Francetić 1 i Dino Jelić 1. Igrali su još Dominik Đurđević i Roko Sabljak uz golmansku potporu Miloša Ivoševića i Ante Bašića.
Na trenutnoj tablici naši mladi rukometaši su na 8.mjestu od 18 momčadi (4 pobjede, neriješeno i 5 poraza), a naredno kolo igraju u nedjelju, 11.prosinca u Ogulinu, protivnici će im biti Veruda i Kozala.
Pozivamo vas da ih od 13 sati podržite i učinite dobro djelo jer će mladi rukometaši organizirati tradicionalnu humanitarnu akciju “Pali pilu humanosti”. Spomenutom akcijom prikupljat će prehrambene potrepštine za socijalno ugrožene građane. Podržite ih i pomozite.