Aktualno Sport

Odbrojavanje do spektakla: Navijači iščekuju utakmicu

Hrvatska nogometna reprezentacija od 20 sati na stadionu Lusailu igra jednu od najvećih utakmica u svojoj povijesti, borba za drugi finale na svjetskim prvenstvima protiv velike Argentine.
Osjećaj slavlja protiv Messija i njegovih suigrača našima je dobro poznat od prije četiri godine na putu do ruskog finala i bilo bi ga lijepo ponovno iskusiti.

 

Hrvatska i Argentina dosad su odmjerile snage pet puta, a omjer je izjednačen: po dvije pobjede ima svaka reprezentacija, a jedan je susret završio remijem. Na svjetskim prvenstvima smo se susreli dvaput, omjer je izjednačen, ali uz 3-1 gol-razliku u koristi Vatrenih.
Hrvatska polufinalni susret s Argentinom igra na stadionu Lusail Iconic, na kojem će se održati i finale Svjetskog prvenstva u Kataru.

 

Lusail Iconic najveći je stadion Svjetskog prvenstva u Kataru, a svojim kapacitetom od 86.250 sjedala najveći je stadion na Bliskom istoku i jedan od najvećih nogometnih stadiona na svijetu. Smješten je u gradu Lusailu, potpuno novom gradu koji je nastao za vrijeme priprema za Svjetsko prvenstvo u Kataru, predviđen za život i do 500.000 ljudi, a smješten je 20 kilometara sjeverno od Dohe. (hrt.hr)