Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Beroš o kritikama na reformu zdravstva: Istina je na sredini

Saborski zastupnici u srijedu će raspraviti paket zdravstvenih zakona ključnih za ostvarivanje zadaća u zdravstvenoj reformi, koje uključuju financijsku održivost sustava, jačanje javnoga zdravstva i prevencije, reorganizaciju bolnica i ulaganje u ljudske resurse. U objedinjenoj raspravi zastupnici će raspraviti izmjene i dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti te Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju.
Po dolasku ministra zdravstva Vilija Beroša u Sabor pitali smo ga očekuje li daljnje probleme s brojnim stručnim udrugama koje nisu zadovoljne zakonom. Ministar je uvjeren da će javnost podržati njegove reforme. Zatražili smo ga i za komentar na jučerašnje gostovanje poznatog zagrebačkog neurokirurga Darka Chudyja u Newsroomu koji je, između ostalog, napisao kritičan tekst o stanju zdravstva, optuživši državnu administraciju da je Republiku Hrvatsku pretvorila u oazu za povlaštene poduzetnike u zdravstvu.

“Istina je na sredini. Ima tamo puno paušalnih navoda i neistina. Neke stvari su i utemeljene. Upravo ova reforma na tragu je rješavanja tih elemenata”, rekao je Beroš. (Hina, N1)