Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Putin posjetio vojni stožer, otkriveno što je od njih tražio

Ruski predsjednik Vladimir Putin zatražio je prijedloge od zapovjednika svojih oružanih snaga o tome kako misle da bi se trebala odvijati ruska vojna kampanja u Ukrajini tijekom posjeta stožeru operacije, priopćio je Kremlj u subotu.
U video snimci koju je objavio Kremlj, Putin je predsjedao sastankom desetak ljudi za okruglim stolom, uz ministra obrane Sergeja Šojgua i načelnika Glavnog stožera Valerija Gerasimova.
Putin je zatim prikazan na čelu drugog konferencijskog stola u sjedištu združenih snaga, pozivajući brojne vojne zapovjednike na sugestije. “Slušat ćemo zapovjednike u svakom operativnom smjeru i želio bih čuti vaše prijedloge o našim neposrednim i srednjoročnim akcijama”, rekao je Putin.

General zračnih snaga Sergej Surovikin, glavni zapovjednik ruskih snaga koje se bore u Ukrajini, također je prikazan kako prisustvuje sastancima na fotografijama objavljenim na internetskoj stranici Kremlja.

Putin je cijeli petak proveo u sjedištu operativne skupine, rekao je njegov glasnogovornik Dmitrij Peskov za novinsku agenciju Interfax.

Nisu objavljeni drugi detalji Putinova posjeta niti mjesto gdje se nalazi sjedište. (Hina, N1)