Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Konačno poznato kada će se graditi novi stadion u Maksimiru

Zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet najavljuje da u drugoj polovici iduće godine počinje gradnja nogometnog stadiona u Kranjčevićevoj ulici, što je preduvjet da se 2024. može srušiti postojeći i početi graditi novi stadion u Maksimiru.Gradnja stadiona u Kranjčevićevoj je izuzetno važna jer će na tom stadionu trenirati i igrati Dinamo, reprezentacija i drugi klubovi, dok se ne sruši stari i izgradi novi dugo očekivani stadion u Maksimiru, rekao je Korlaet u razgovoru za Hinu.

Stadion u Kranjčevićevoj vjerojatno s 12.000 mjesta za gledatelje
“Za Maksimirski stadion namjeravamo provesti javni urbanističko-arhitektonski natječaj početkom sljedeće godine, potom će se kroz godinu razraditi idejni, glavni i provedbeni projekt i ishoditi sve potrebne dozvole. U 2024. bi srušili postojeći stadion te nakon toga počeli graditi novi”, objasnio je Korlaet.

U tijeku su razgovori sa Zagrebačkom nadbiskupijom oko rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, što je preduvjet za građevinske radove.

Projekt stadiona u Kranjčevićevoj je gotov, Korlaet se nada da će gradnju sufinancirati Grad Zagreb i HNS s UEFA-om. Da bi to mogao biti stadion za međunarodne utakmice, po pravilima UEFA-e mora imati najmanje 8000 mjesta za gledatelje, a projekt dopušta da ih ima i 12.000. Više na N1.