Aktualno OG sada Ogulin

Osumnjičen da je krao i na području Ogulina i koristio ukradeni auto ogulinskih oznaka

Muškarca se sumnjiči da je u vrijeme korištenja vankaznioničke pogodnosti počinio ukupno 18 kaznenih djela

Zbog sumnje u počinjenje serije kaznenih djela teških krađa i krađa policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom.

Naime, 39-godišnjaka se sumnjiči da je u razdoblju od 12. travnja 2022. do 19. kolovoza 2022., u vrijeme korištenja vankaznioničke pogodnosti, počinio ukupno 18 kaznenih djela i to 11 teških krađa, četiri teške krađe u pokušaju, dvije krađe i neovlaštenu uporabu tuđe pokretne stvari. Od navedenih 18 kaznenih djela 16 ih je počinio na području Karlovca, Duge Rese i Ogulina, dok je dva kaznena djela počinio na području Jastrebarskog.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 39-godišnji muškarac s namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi u 11 navrata provalio u ugostiteljske objekte iz kojih je otuđio novac, cigarete, snimače za pohranu zapisa video nadzora te ključeve osobnog automobila ogulinskih registarskih oznaka kojeg je potom neovlašteno koristio, a vozilo su naknadno policijski službenici pronašli u Karlovcu.

Također, utvrđena je osnovana sumnja i da prilikom provala u još tri ugostiteljska objekta nije ništa otuđio, da je pokušao provaliti u još jedan ugostiteljski objekt i da je fizičkim osobama u Karlovcu i Dugoj Resi otuđio dva bicikla. Ukupna materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelima veća je od 51.000 kuna. Protiv osumnjičenog 39-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu proslijeđeno posebno izvješće – objavila je policija.