Aktualno OG sada Ogulin

Nešto manje od tri milijuna kuna ogulinskoj bolnici za podmirivanje dijela dospjelih obveza

Na178. sjednici Vlade RH donesena je odluka o o isplati namjenske pomoći za podmirivanje dijela dospjelih obveza bolničkih zdravstvenih ustanova kojima su osnivači županije, prema dobavljačima lijekova, potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala.

Prema njoj Ministarstvo zdravstva će isplatiti namjensku pomoć županijama za podmirivanje dijela dospjelih obveza bolničkih zdravstvenih ustanova kojima su osnivači županije prema dobavljačima lijekova, potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala, u iznosu od 332.970.771,00 kuna. To su namjenska sredstva koja se moraju iskoristiti isključivo za podmirivanje dijela dospjelih obveza prema dobavljačima lijekova, potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala prema kriterijima ročnosti dospjelih obveza i maksimalnog udjela dospjelih obveza zdravstvenih ustanova kojima su osnivači županije u ukupnim dospjelim obvezama, na način da se najstarije dospjele obveze prvo plaćaju.

Na račun Karlovačke županije bit će uplaćeno skoro 23 milijuna kuna, koji će se preusmjeriti na račune županijskih bolnica u Karlovcu, Ogulinu i Dugoj Resi.

Od ukupnog iznosa 22.953.688,00 kuna  Općoj bolnici Karlovac, iznos od 19.131.714,00 kuna, Specijalnoj bolnici za produženo liječenje Duga Resa iznos od 836.916,00 kuna, a Općoj bolnici i bolnici branitelja domovinskog rata Ogulin, namijenjen je iznos od 2.985.058,00 kuna. Poznato je da je najsloženije stanje upravo u ogulinskoj bolnici, gdje su na kraju prošle godine ukupne obveze iznosile skoro 80 milijuna kuna, od čega oko 70 milijuna je dug prema HZZO-u.