Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Tužiteljstvo traži zatvor za direktora strateške državne kompanije i umirovljenog generala: ‘Pritvorite ga!‘

– Pritvorite na 30 dana 61-godišnjeg Vladu Bagarića – sukus je zahtjeva velikogoričkog tužiteljstva koje je u utorak dostavilo Županijskom sudu u Velikoj Gorici, a nakon provedenih iscrpnih izvida, spis “težak” preko tisuću stranica.

Bagarić je general bojnik u mirovini kojeg je aktualna Vlada imenovala za direktora Hrvatske kontrole zračne plovidbe, a tužiteljstvo ga sumnjiči za nezakonita zapošljavanja točnije za dvije zloporabe položaja i ovlasti kroz koje je drugim osobama stekao imovinsku korist.

Sa velikogoričkog suda doznajemo da će idući tjedan, 28. studenog, sutkinja istrage održati ročište na kojem će se odlučivati o prijedlogu Općinskog državnog odvjetništva koje za prvog čovjeka HKZP-a traži jednomjesečni pritvor jer smatraju da postoji opasnost od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na 10-ak svjedoka.

Iako je inicijalno sumnja bila bačena na nekih desetak zapošljavanja koja nisu bila prema pravilima a na koja su ukazali kontrolori leta podnoseći prijave, provedeni izvidi, tijekom kojih Bagarić nije bio uhićen, su pokazali da su dva zapošljavanja sumnjiva, mimo procedura i zakona. Cijeli članak donosi jutarnji.hr