Aktualno PROMO

OUTWARD BOUND HRVATSKA – PROGRAMI ISKUSTVENOG UČENJA U PRIRODI

Outward bound Hrvatska je neprofitna organizacija koja nudi programe iskustvenog učenja u prirodi. Edukacijski centar organizacije nalazi se u Velikom Žitniku u predivnoj Lici u blizini rijeke Like i Otešice te jezera Krušćica. Od samog osnutka 2005. godine, ova neprofitna organizacija provodi niz programa za mlade koji se oslanjaju na metode neformalnog učenja i to u prirodi. Danas djeluju kroz dva subjekta: udrugu Hrvatska škola Outward Bound i turističku agenciju Outward Bound pustolovina j.d.o.o. čiji je osnivač udruga.

Udruga organizira aktivnosti neformalnog učenja u prirodi, potiče volontiranje i promiče međunarodnu mobilnost mladih. Posebno pridaje važnost prikupljanju sredstava za mlade smanjenih mogućnosti kojima omogućuje besplatno sudjelovanje u raznim programima. Bit Outward Bound programa je, kroz školu u prirodi, steći nove spoznaje o sebi i svijetu koji nas okružuje:

Outward Bound je puno više od savladavanja tehničkih vještina i aktivnosti u prirodi – riječ je o pustolovini, suočavanju s nepoznatim, pomicanju vlastitih granica, razvijanju hrabrosti, otpornosti, ustrajnosti, odgovornosti, suosjećanja, predvodništva i suradnje.“

Outward bound provodi mnoge projekte među kojima je i projekt „Promjenom za bolju budućnost“ kojeg provodi društveno poduzeće Outward Bound pustolovina j.d.o.o od 12. 3. 2021. do 12. 3. 2023. godine.

Cilj ovog projekta je unaprijediti znanje i vještine zaposlenika društvenih poduzeća, stvoriti nova radna mjesta i poduprijeti poslovanje društvenih poduzetnika

Ukupna vrijednost projekta je 808.444,23 kuna. Od toga je 686.707,65 kuna bespovratnih sredstava dodijeljeno iz javnih izvora. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. 85% sredstava sufinancirano je iz fonda, a 15% iz proračuna RH.