Aktualno OG sada Ogulin

Rukometaši podijelili pakete potrebitima

Ogulinski rukometaši još jednom su pokazali veliko srce i humanost na djelu. Podjećamo, Rukometni klub Ogulin je 11.prosinca organizirao svoju tradicionalnu humanitarnu akciju “Pali pilu humanosti”, u sklopu koje je odigrana utakmica mlađih kadeta protiv Verude i Kozale. Članovi kluba su taj dan, uz pomoć navijača i sugrađana, prikupljali prehrambene proizvode, poput brašna, ulja, tjestenine, slatkiša i slično. Osim sugrađana koji su došli u dvoranu, zanimljivo je da je svoj prilog akciji dao i jedan bivši igrač kluba. Ogulinsku adresu zamijenio je dalmatinskom, želio je ostati anoniman, ali svoj klub i grad i dalje nosi u srcu.

Humanitarna akcija je bila vrlo uspješna, pa je u holu Gradske sportske dvorane jučer upriličena podjela paketa našim socijalno najugroženijim sugrađanima. Trener RK Ogulin Dubravko Dragičević je, pozdravivši sve okupljene, naglasio kako su rukometaši željeli pomoći potrebitima, te im barem donekle uljepšati predstojeće blagdane. Između ostalog, naglasio je važnost pružanja pomoći onim našim sugrađanima kojima je pomoć najpotrebnija i to posebno u mjesecu darivanja.

Kako bi paketi doista i završili u rukama onih kojima je pomoć najpotrebnija, rukometaši su zatražili pomoć ravnateljice ogulinskog Centra za socijalnu skrb Dragane Vukelje. Ona je također nazočila podjeli prikupljene pomoći, a za akciju mladih rukometaša je imala samo riječi hvale. Rekla je da im je među korisnicima bilo teško izabrati najpotrebitije, pa je odluka pala da pakete dobiju oni korisnici koji do sada nisu dobivali ovakav vid pomoći.

U ime svojih klupskih kolega, mladi rukometaš Jakov Vučić je poručio da su sa zadovoljstvom sudjelovali u ovoj akciji. Istakao je da su njenim pokretanjem pomogli obiteljima kojima je pomoć najpotrebnija. Na taj su način naučili da ono što se njemu i njegovim kolegama čini kao lako dostupna sitnica, nekima znači jako puno. Jakov je zahvalio i svim sugrađanima i navijačima koji su ih došli podržati na utakmici, a u dvoranu nisu došli praznih ruku. Na pitanje bi li i dogodine željeli sudjelovati u ovoj akciji, bez razmišljanja je odgovorio: “Da, naravno!”.

Na podjelu paketa nije došao dio sugrađana koji žive u nešto udaljenijim dijelovima našeg grada. Njima će pakete, na njihove kućne adrese, uskoro dostaviti djelatnice Centra za socijalnu skrb Ogulin.

Za kraj nam ne preostaje ništa drugo nego čestitati mladim rukometašima na ovoj hvale vrijednoj akciji, te im svima poželjeti ugodne i sretne blagdane.