Aktualno Sport

Luka Cindrić: Kladio sam se s Brazilcima da ćemo ih dobiti u nogometu. Ne možete zamisliti što je bilo drugi dan

Luka Cindrić, jedan od naših najboljih rukometaša u posljednjih nekoliko godina, spremno čeka početak priprema za novo veliko natjecanje. Razgovor sa Lukom donosi Večernji list , a mi izdvajamo dio u kojem Luka govori o skorašnjem Svjetskom prvenstvu u rukometu te dio u kojem se osvrće na nogometno prvenstvo u Kataru.

– Svjetsko prvenstvo koje 11. siječnja počinje u Poljskoj i Švedskoj. Hrvatska će utakmice prvog kruga igrati u Jönköpingu, a u skupini smo s Egiptom, Marokom i SAD-om. Drugi krug igrat ćemo u Malmöu, a križamo se sa skupinom u kojoj igraju Danska, Tunis i Bahrein.

– Svima nam je jasno da će prva utakmica protiv Egipta za nas biti prvo malo finale Svjetskog prvenstva. Pobjedom protiv Egipta širom otvaramo vrata četvrtfinala, što nam je prvi cilj. Jer, biti među osam znači da smo izborili sudjelovanje u kvalifikacijama za odlazak na Olimpijske igre u Parizu. Egipat je na papiru možda čak i jača reprezentacija od naše. Ima sjajne pojedince, ima Španjolca Paronda za izbornika. To što će igrati bez Fathyja Omara, igrača Veszprema, možda će biti mala olakšavajuća okolnost, ali daleko od toga da će to biti lagana utakmica. Zapravo, nijedna neće biti lagana. Primjerice, susret s Marokom bit će isto tako zahtjevan jer je to reprezentacija koja je odlično odigrala zadnje prvenstvo Afrike – kaže Luka.

Sigurno ste pratili Svjetsko nogometno prvenstvo?

Kako da ne. Ja sam u duši nogometaš, igrao sam za Ogulin, tražio me Dinamo. Tko zna, da sam se odlučio za nogomet, možda bih igrao u Dohi. Šalu na stranu, dečkima kapa dolje. Preponosan sam na njihove rezultate. Bilo je lijepo biti Hrvat u Barceloni dok su naši postizali sjajne rezultate na Svjetskom prvenstvu. Poznato je da su Španjolci veliki ljubitelji nogometa i bez obzira na to što je njihova reprezentacija nešto ranije ispala, završnica SP-a pomno se pratila. Posebno je bilo napeto protiv Brazila? – Prije utakmice prišli su mi Petrus i Vincius, Brazilci s kojima dijelim svlačionicu, i ponudili mi okladu. Rekli su da Brazil sto posto pobjeđuje, a da me puno ne odštete, kladili smo se da, tko izgubi, plaća piće svim igračima. Ne možete zamisliti što je bilo u svlačionici drugi dan. Bili su predmet zafrkavanja idućih nekoliko dana. I da, platili su rundu za sve – zaključio je Luka. Cijeli razgovor pročitajte na vecernji.hr.