Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Crikvenica i Novi Vinodolski spremno čekaju turiste, nadaju se dolasku još više Skandinavaca

Na Crikveničko- vinodolskoj rivijeri tek što su ispraćeni posezonski turisti, očekuju se novi posjetitelji koji će ondje ispratiti staru i dočekati novu, 2023. godinu.Hotelijeri tvrtke Jadran d. d. Crikvenica zadovoljni su ovogodišnjim poslovnim postignućima kojima su premašili prošlogodišnje i rezultate iz 2020. a sustigli učinke iz predpandemijske 2019.

Na rivijeri se u ponedjeljak, 26. prosinca, u Selcu otvara Hotel Katarina, nekadašnji Hotel Varaždin, a u Crikvenici početkom idućeg vikenda, u petak, 30. prosinca Hotel Omorika gdje će – u oba ova hotela – biti organizirani dočeci nove 2023.

Mnogi izletnici iz Hrvatske, ali i iz inozemstva već provode zimski odmor u Crikvenici, Selcu i Novom Vinodolskom. S obzirom na visoke temperature zraka i mora i ovih dana potkraj prosinca ima kupača u moru.

Aktualne i objektivne kritičke opaske govore i o tome da bi upravo zbog visokih temperatura zraka, ali i mora, ovdašnji smještajni kapaciteti mogli biti još bolje popunjeni, posebice turistima iz skandinavskih zemalja gdje su u ovo doba temperature znatno niže./tportal/