Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Korona izvještaj: Hrvatska opet u samom svjetskom vrhu po broju umrlih u tjedan dana

Ako se izuzmu ‘mikronacije’ i zemlje poput Rusije, Bjelorusije i Kine, Hrvatska je u zadnjih tjedan dana 2. najgora po umrlima na milijun stanovnika
Prema najnovijem izvještaju Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a na Badnjak je u Hrvatskoj od COVID-a 19 umrlo još 6 ljudi, a registrirano je 170 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U bolnicama se trenutno od korone liječi 615 oboljelih, a od tog broja respiratorima na životu održavaju 24 najteže oboljelih.

Jučer je službeni izvještaj naveo da je dan ranije u Hrvatskoj u jednom danu, dakle u petak, umrlo još 13 oboljelih od COVID-a. Ta jučerašnja brojka u međunarodne statističke preglede ušla je danas i s današnjim danom Hrvatska je prema Worldometersu u samom svjetskom vrhu po broju umrlih od korone u zadnjih sedam dana.
Hrvatska se trenutno vodi kao 5. na svijetu; iza Andore, Karipske Nizozemske, Hong Konga i Sv. Vincenta i Grenadina. Međutim, kako je tu riječ o tri “mikronacije”, koje epidemiološki dramatično statistički osciliraju zbog malog broja stanovnika, Hrvatska je zapravo trenutno druga najgora nacija u svijetu.

Pitanje je, doduše, što se trenutno događa u Rusiji, Bjelorusiji i posebno Kini, koja je zbog eksplozije koronavirusa u zemlji nakon ukidanja politike nulte zaraze, prestala objavljivati svoje podatke. (danas.hr)