Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Ne znate gdje biste večeras? Evo uz čije će hitove u 2023. uploviti Zagreb, Split, Rijeka, Šibenik, Novalja…

Mnogi se još oporavljaju od božićnih slavlja, a novi uzbudljivi vikend je pred nama, onaj novogodišnji. I dok neki doček planiraju mjesecima unaprijed, tražeći hotele sa najboljom ponudom ili neke jeftinije destinacije širom Europe, ima i onih kojima je najbolja opcija dočeka ona na gradskim trgovima. Donosimo pregled po gradovima, ako se odlučite za proslavu na otvorenom.
Grad Zagreb najavio je program dočeka Nove godine na Trgu bana Jelačića gdje će kao glavni bend nastupiti Pips, Chips & Videoclips, a prije njih Nipplepeople. Okupljene će zabavljati i talenti iz dvaju televizijskih emisija – ‘A strana’ i ‘The Voice’, kao i DJ-evi.

Splićani i njihovi gosti u novu će godinu ući uz popularnu Severinu. Nakon što je prethodne godine za doček nastupala u Crnoj Gori, a prije toga u Poreču, ove godine održat će veliki koncert u rodnom gradu, na splitskoj rivi. Službeno je potvrđeno da će osim Severine nastupiti i Vojko V.
Šibenik će u novu 2023. godinu ući na nekoliko pozornica unutar stare gradske jezgre, a glavna zvijezda provoda bit će svjetska glazbena ikona Róisín Murphy koja se u Šibenik vraća nakon nezaboravnog koncerta na Tvrđavi sv. Mihovila 2018. Uz nju će nastupiti grupa Lollobrigida. U Zadru će biti pravi dalmatinski ugođaj, zadnji dan 2022. nastupit će Tonči Huljić i Madre Badessa, klapa Rišpet te grupa Forum.

Riječane će u Silvestarskoj noći zabavljati Vatra te Queen Real Tribute Band. Oni koji vole glazbu Tonyja Cetinskog trebaju se uputiti na doček u Rovinj, a uz njega će na pozornicu izaći Atomsko sklonište.
Posljednji dan u godini Osječani će se zabavljati uz Crvenu jabuku, u Karlovcu grupa Magazin, a u Vukovaru je trebao zapjevati Mišo Kovač, no njegov je nastup u posljednji tren otkazan zbog zdravstvenih problema.

Odličan ulazak u 2023. zasigurno će pripremiti i Petar Grašo, ali za to se mora ‘potegnuti’ do Dubrovnika. Uz njega će nastupiti Ante Gelo i njegov bend. U Koprivnici se priprema novogodišnja fešta uz Dražena Zečića, a u Puli uz Ninu Badrić.
Za doček Nove godine u Varaždinu, one koji odluče slavitti na otvorenom, zabavljat će bend Dobre vibracije. Jelena Rozga pjevat će u Novalji, a Minea na Korčuli. Na glavnom će gradskom trgu u Malom Lošinju glavna zvijezda će biti Neno Belan i Fiumensi, a Jole će nastupati u Makarskoj. /tportal/