Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Iz Hrvatskog Telekoma najavili povećanje cijena, a isto su zatražili i A1, Telemach te Iskon!

Korisnicima usluga Hrvatskog telekoma stigla je obavijest s najavom povećanja cijena

Korisnicima usluga Hrvatskog telekoma stigla je obavijest o mogućem, odnosno vrlo izglednom povećanju cijena njihovih usluga.

U obavijesti su naveli da će 9. siječnja 2023. dopuniti Opće uvjete poslovanja vezano uz usluge, te da će do korekcije cijena doći u narednim mjesecima.

Napominju da se dopuna odnosi na eventualne izmjene cijena usluga zbog inflacije, te korisnicima javljaju informacije o promjenama koje će stupiti na snagu u prvoj polovici 2023. godine.

Svjesni su, kažu, da inflacija utječe na svakoga te su stoga uveli određene mjere kako bi se ona što manje odrazila na cijenu naših usluga.
Četiri ključne informacije koje trebate znati (kako stoji u obavijesti HT-a):

  1. Uvodi se mogućnost usklađenja naših cijena s prosječnom godišnjom stopom inflacije koju jednom godišnje objavljuje Državni zavod za statistiku.
  2. Ograničit ćemo podizanje cijena do maksimalno 10% godišnje. Tako ćemo osigurati da ako stopa inflacije bude i veća od 10%, naše cijene ne prelaze taj postotak.
  3. Ako želite, svoje usluge možete raskinuti bez plaćanja naknade za pogodnosti/popuste koje ste imali u sklopu usluge. To možete napraviti u roku od dva mjeseca od primitka ove obavijesti.
  4. Ako dođe do usklađivanja cijena s inflacijom, informirat ćemo vas na vrijeme, a najkasnije 30 dana prije nego što nove cijene stupe na snagu. U tom trenutku nećete imati pravo raskinuti svoje usluge bez plaćanja naknade za prijevremeni raskid ugovora.

Opće uvjeta poslovanja neće primjenjivati na korisnike Halo Super 30 korisničkog paketa i MAXnet mini usluge te na korisnike koji ostvaruju popuste temeljem HT-ovog cjenika Popusti za posebne kategorije korisnika.

U ovom trenutku ne zna se točno koji su to troškovi utjecali na ovo najavljeno povećanje cijena, odgovore očekujemo uskoro.

Neslužbeno saznajemo da su povećanje cijena od HAKOM-a već zatražili i A1, Telemach, te Iskon. (novac.hr)