Aktualno OG sada Ogulin

Akcija – dva psa spašena iz duboke jame

Jedna bezbrižna šetnja sa psima, u petak poslijepodne umalo se pretvorila u tragediju. Nekoliko vlasnika kućnih ljubimaca iz Žegara, kao i svakog dana, otišli su prošetati svoje pse na obližnji Skorašnik, no vrlo brzo došlo je do neočekivane nesreće. Dva su psa propala u duboku jamu, kroz suho granje nabacano na njezin otvor, najprije ženka Staforda Axy, a odmah iza nje i njemački očvar Rex, koji je očito htio pomoći joj i krenuo za njom. Prestravljeni vlasnici pasa odmah su pozvali vatrogasce (JVP Ogulin) i spašavatelje iz ogulinske stanice GSS-a.

Trojica hrabrih vatrogasaca, koji su vjerojatno prije pozvani i prvi došli na mjesto nesreće, odmah su počeli s operacijom spašavanja. Psi su bili na dubini od 5-6 metara, a otvor jame vrlo uzak i sklizak. Srećom, u blizini se našao Željko Grgurić, nekad odličan ogulinski gimnastičar i ljubitelj pasa, koji je i osobno poznavao pse u jami i zahtijevao da se on spusti u jamu do pasa i smiri ih, ne znajući u kakvom su stanju.

Uz stručno osiguranje vatrogasaca koji su spustili duge ljestve u jamu, Željko se spustio do pasa i utvrdio da nisu ozlijeđeni, smirio ih i počelo je izvlačenje pasa pomoću dugog užeta. Najprije Rex, a odmah zatim i Axy, uspješno su izvučeni i spašeni, te vraćeni u zagrljaj sretnih vlasnika. U vrijeme izvlačenja stigla je i cijela ekipa ogulinskih spašavatelja, a vlasnicima pasa ostalo je samo da iz u znak zahvalnosti pozovu u svoj dom i počaste sve zajedno, jer je umjesto tragedije, ova priča, zahvaljujući brzini i stručnosti naših vatrogasaca i spašavatelja, sretno završila.
Na slikama je akcija spašavanja pasa, te ekipa ogulinskih vatrogasaca sa Željkom Grgurićem i vlasnicima pasa, nakon uspješno provedene akcije. (foto/info:D.P.)