Aktualno OG sada Ogulin

Pronađen i kazneno prijavljen muškarac koji je provalio u dva bankomata na ogulinskom području

Policija je osumnjičenog muškarca pronašla nekoliko sati nakon počinjenja kaznenog djela te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo podnošenjem kaznene prijave za nekoliko kaznenih djela

Temeljem zaprimljenih dojava o oštećenjima bankomata u Josipdolu i Drežnici u siječnju ove godine policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti tih događaja i pronalaska počinitelja. Policijski službenici Policijske uprave karlovačke kriminalističko istraživanje proveli su u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave primorsko-goranske.

Naime, 40-godišnjeg muškarca se sumnjiči da je 1. siječnja provalio u objekt lokalne samouprave u Josipdolu, a potom aktiviranjem eksplozivne smjese (TNT) oštetio bankomat iz kojeg je otuđio oko 160.000 kuna. Također, 40-godišnjaka se sumnjiči i da je 8. siječnja u mjestu Drežnica provalio u prostorije udruge i uporabom eksplozivne smjese, a s ciljem nasilnog otvaranja bankomata, pokušao provaliti u njega u čemu nije uspio te se udaljio s mjesta događaja.

Brzom intervencijom policije i suradnjom policijskih službenika policijskih uprava karlovačke i primorsko-goranske osumnjičeni 40-godišnjak ubrzo je nakon počinjenja kaznenog djela pronađen i uhićen na području Vinodolske općine u primorsko-goranskoj županiji.

Tako je utvrđeno da se je osumnjičeni s mjesta događaja udaljio motociklom na kojem su se nalazile nepripadajuće registarske oznake, a kod njega su pronađene stvari i predmeti kojima se služio pri izvršenju kaznenog djela među kojima su bile i detonatorske kapisle. Temeljem naloga nadležnog suda izvršena je i pretraga stana na području primorsko-goranske županije kojim se osumnjičeni koristi te je tom prilikom pronađeno više tisuća eura, 8,71 grama marihuane te stvari i predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem kaznenog djela.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teške krađe, nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te krivotvorenja isprave, 40-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, a potom doveden i u nadležno državno odvjetništvo. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog – objavila je policija. (foto: PU karlovačka)