Aktualno Sport

Titulom najboljeg hrvatskog rukometaša po 4. put okitio se naš Luka Cindrić!

Bliži nam se početak svjetskog rukometnog prvenstva, čiji domaćini će, od 11. do 29. siječnja, biti Švedska i Poljska. Hrvatska rukometna reprezentacija već je danima na pripremama u Poreču, a sinoć su, pobijedivši Izrael rezultatom 37:23, naši rukometaši osvojili naslov pobjednika Croatia cupa. Na cupu je drugo mjesto osvojila reprezentacija Sjeverne Makedonije, koju su naši rukometaši pobijedili u petak rezultatom  40:34.

U poluvremenu sinoćnje utakmice protiv Izraela proglašeni su i najbolji rukometaš, rukometašica, sudački par i trener za 2022. godinu. Titulom najboljeg hrvatskog rukometaša, u izboru HRS-a i Sportskih novosti, po 4. put okitio se naš Luka Cindrić. Rekorderi su s po pet osvojenih Kristalnih lopti, inače, Ivano Balić i Domagoj Duvnjak.
O Lukinom sportskom putu Ogulincima ne treba puno govoriti. Za vas koji možda niste pratitelj rukometnih vijesti i događanja, recimo to da je Luka igrač Barcelone, s kojom je lani osvojio rukometnu Ligu prvaka. Osim ovog naslova, još dva puta se našao na tronu Europe – jednom s Vardarom i dva puta s Barcelonom.

Recimo i to da je najboljom rukometašicom proglašena Ana Debelić. Titula najboljeg sudačkog para ponovno je pripala Matiji Gubici i Borisu Miloševiću, a za najboljeg trenera izabran je Ivica Obrvan.

Croatia cup je bio posljednja provjera spremnosti naših rukometaša uoči odlaska na svjetsko prvenstvo, a put Švedske naši kreću u srijedu. Prema najavama, konačan popis igrača koji će na prvenstvu braniti naše boje izbornik Hrvoje Horvat objavit će sutra. Mi u svakom slučaju uopće ne sumnjamo da je Lukino ime odavno zapisano i zaključano na popisu Horvatovih odabranika. Nadamo se da je odlazak u Švedsku neupitan i za našeg Nikolu Grahovca, također bivšeg igrača RK Ogulina.

Na svjetskoj rukometnoj smotri naši će rukometaši led probiti utakmicom protiv ekipe Egipta, koja je na rasporedu u petak, 13. siječnja, od 20 sati i 30 minuta. Naša reprezentacija se inače nalazi u Skupini G, uz reprezentacije Maroka i Sjedinjenih Američkih Država. Upravo je utakmica protiv Egipta od ključne važnosti za prijenos maksimalnog broja bodova u priželjkivani 2. krug natjecanja. Našim Kaubojima želimo puno sreće i uspjeha na predstojećem prvenstvu. Na nama je da se naoružamo navijačkim rekvizitima i uživamo u ljepoti rukometa pred malim ekranima.