Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Paladina na izlaznim vratima? Čačić: Ja sam ga dobronamjerno upozorio…

Predsjednik Narodne stranke Reformisti, Radimir Čačić, gostovao je u N1 Studiju uživo gdje je komentirao poskupljenja i zaokruživanja cijena nakon uvođenja eura, a osvrnuo se i na budućnost ministra Ivana Paladine i sporu obnovu nakon potresa.Jedno od pitanja o kojemu se raspravlja jest hoće li nova osoba na čelu ministarstva graditeljstva dovesti do ubrzanja obnove.

“Nije stvar samo u osobi, naravno – uvijek je i u osobi… Osnovni problem Paladina je što je htio biti ministar. On je htio biti ministar, ne ulazim u razloge, ali ono što je sasvim sigurno jest da nema smisla ulaziti u prostor koji je kašeta brokava, nije on došao za ministra jer je sjajno nego jer je nikakvo stanje”, kazao je Čačić.“Ja sam ga dobronamjerno upozorio na to što su problemi, u kojem smjeru će se stvari kretati i rekao sam mu da ako ne dobije sve ovlasti, može unaprijed palnirati da ode jer stvari su jasne – rješenja nema. Ako ti funkcioniraš kao Vlada – sve što je dobro sam ja, za što ne funkcionira naći ćemo krivca – u ovom ne, premijer mora izabrati čovjeka kojemu prenese ovlasti”, dodao je.

Ponovno se osvrnuo na sustav i institucije uključene u obnovu nakon potresa. “Ne može ministar Medved nakon funkcije koja mu je dana nakon samog potresa duže od mjesec ili dva biti tamo i smetati. Smeta, funkcionalno smeta! Ne može 10 ministarstava svako za sebe vršiti funkciju obnove.”

“Ova država u kriznim situacijama nije u stanju funkcionirati”, naveo je Čačić i dodao da će proces obnove biti “povijesna ljaga na Vladi”.

Dodaje da smo svjedoci katastrofe, a što se tiče državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordana Hanžeka, navodi da je on morao davno otići i da je “neupitno potkapcitiran za funkciju koju obavlja, glavna zasluga mu je da je bio predsjednik omladine HDZ-a za vrijeme Tuđmana.” Više na N1.