Aktualno OG sada Ogulin

Potpisani ugovori o dodjeli studentskih stipendija

U velikoj dvorani ogulinske Gradske uprave, u nazočnosti gradonačelnika Dalibora Domitrovića i djelatnica stručnih službi Grada Ogulina, upriličeno je potpisivanje ugovora o dodjeli studentskih stipendija.

Plan gradske uprave bio je i ove akademske godine dodijeliti ukupno 30 stipendija, međutim dodijeljeno ih je 25. Razlog nešto manjem broju potpisanih ugovora leži u činjenici odustajanja samih kandidata, koji su si  osigurali stipendije s drugih osnova, ili drugih izvora. Bilo je i onih kandidata koji su tijekom postupka prijave priložili nepotpunu ili nevažeću dokumentaciju.

Tako je, u konačnici, u kategoriji darovitih studenata 1., te 2. i viših godina studija dodijeljeno ukupno 12 stipendija, 5 u kategoriji deficitarnih zanimanja, 7 studentima koji se obrazuju za zanimanja iz STEM područja, te 1 po osnovi slabijeg socijalnog stanja. Podsjećamo, visina stipendije iznosi 132,72 eura, odnosno 1.000,00 kuna mjesečno.

Ovom je prigodom gradonačelnik Dalibor Domitrović stipendistima poželio puno uspjeha u nastavku njihovog daljnjeg školovanja. Poručio je i kako se nada da će svi, po završetku svog obrazovanja, pronaći posao u struci, ostati u Hrvatskoj, a, najveća mu je želja, da se naravno vrate u svoj rodni grad.

Nakon što su stipendisti potpisali i preuzeli svoje ugovore o stipendiranju, zadržali su se u kraćem neformalnom razgovoru s gradonačelnikom Domitrovićem.