Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

‘Plenković pljuje hrvatske građane u francuskim medijima. Dno dna. Nikad ne olajavati svoju zemlju.’

Nemoj nikada olajavati demokratske zastupnike svojih građana i svoje građane u stranim medijima. To je osnovni bonton. Nacije koje to ne kuže propadaju, kazao je Milanović o Plenkovićevom intervju za francuski medij
Danas se u Vukovaru obilježava 31. godišnjica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i 25. obljetnice završetka mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja te završetka mandata UNTAES-a. U spomen na stradale u Domovinskom ratu Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je u polaganju vijenaca te na svečanoj akademiji.

Obratio se novinarima nakon toga.

‘Trebala je doći lokalna srpska zajednica’
Na početku je komentirao odbijanje predstavnika SDSS-a da dođu na obilježavanje obljetnice reintegracije. Kazao je da su trebali doći iako zna da to nije jednostavno

“Ovo je bio sukob dviju strana, i nakon svega 25 godine je mir i stvari ipak idu nekako naprijed. Ali tu si, živiš u Hrvatskoj, ali treba poštivat ovu državu. Znam da ne mogu imati stav poput moga, ali to ni ne očekujem”. I nemojmo pričat da je Oluja bila etničko čišćenje jer nije, rekao je Milanović.
“Trebala je doći lokalna srpska zajednica, ovo je bio politički epicentar SDSS-a”, rekao je.

Zatim je komentirao Plenkovićev intervju za francuski medij u kojem se dotakao i njegovih izjava o pitanju obuke ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj.
“Nitko taj intervju u Francuskoj nije primjetio, ali primjetili smo ga mi. Znači, premijer potkazuje saborske zastupnike i predsjednika Republike u stranom mediju. Nikad to nisam radio, ne znam uopće tko to radi. To je dno dna. Za dublje treba posebna geo-oprema. Ne možeš ići niže od toga”. kazao je.
“Pljuješ hrvatske zastupnike i hrvatske građane u francuskim medijima. Nemoj nikada olajavati svoju zemlju i njezine demokratske predstvnike u stranim medijima. To je vrlo negativno. To je osnovni bonton. Nacije koje to ne kuže propadaju” kazao je Milanović. (Cijeli članak na danas.hr)