Aktualno OG sada Ogulin

14 žena brinut će o 84 korisnika

U sklopu provedbe projekta „Pomoć ženama, žene pomažu 3“,  iz poziva „Zaželi-program zapošljavanja žena- faza III” , koji provodi Ženska udruga Katarine Josipdol, 14 žena ciljane skupine započelo je s radom 01.siječnja ove godine.

Na području općine Josipdol zaposleno je devet žena, na području općine Plaški tri, na području općine Tounj  jedna žena i na području grada Ogulina također jedna. Ukupno će pružati potporu i podršku za 84 krajnja korisnika.

Zaposlene žene ciljane skupine brinut će o krajnjim korisnicima koji su starije i /ili nemoćne osobe na način da će im pružati pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova krajnjih korisnika, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.), pružat će podršku kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima i slično.
Zaposlene žene radit će ukupno 6 mjeseci, odnosno najkasnije do 30.06.2023. godine.