Aktualno OG sada Ogulin

Još se primaju prijave za program OGFB 2023.

18. po redu Ogulinski festival bajke će se održati po treći puta u dva termina, lipnju i rujnu. Ove godine  Ogulinski festival bajke slavi svoj 18. rođendan i ulazi u punoljetstvo.

“Naš tinejdžer postaje ozbiljan mladić, što se izvrsno poklopilo u 2023. godini sa 100.-om obljetnicom izlaska Knjige omladini Ivane Brlić Mažuranić, u kojoj se spisateljica na samom početku obraća omladini, adolescentima i prenosi poruke o idealima koje želi prenijeti svojim čitateljima i čitateljicama, a to su ideali domoljublja, poštenja, sućuti, stvaralaštva i ljepote.

Možemo se složiti kako je poruka ove knjige kao i ostalih Ivaninih djela svevremenska, te je riječ o porukama koje i dan danas pokušavamo prenijeti kako na naše mlade tako i one najmlađe.

Ogulinski festival bajke iz godine u godinu osim što slavi stvaralaštvo, lik i djelo Ivane Brlić Mažuranić, svojim temama i sadržajem se trudi prenijeti publici poruke o pobjedi dobra nad zlom, važnosti književnosti, umjetnosti te kulturno-umjetničkog stvaralaštva kao i vrijednostima poput poštenja, dobrote, lijepog ponašanja, važnosti čitanja i slično.

18.rođendan svakako ćemo obilježiti posebnim slavljem i osjećajem kako je iz jednog malog festivala iz malog mjesta postao ozbiljan i ponosan mladić, stasit i jak, koji je uz puno truda i rada postigao velike rezultate te je to i poruka koju želimo prenijeti ovogodišnjom edicijom” – poručuju iz ogulinske Turističke zajednice.

Rok za prijavu programa: 1.12.2022.-31.1.2023.

e-mail za prijavu: [email protected]

Nakon isteka roka prijave, organizator će u suradnju s umjetničkim direktorom izvršiti selekciju prijavljenog sadržaja te će o rezultatima odabira obavijestiti sve prijavitelje.

 

Obrazac prijave za amatersku produkciju
Obrazac prijave za kreativne radionice
Obrazac prijave za pripovijedanja
Obrazac prijave za profesionalna kazališta