Aktualno Sport

Rukomet – djevojčice U12 igrale u Karlovcu, a mini rukometašice u Rijeci

1.HRL Regija 3 za djevojčice U-12, 6.kolo
OGULIN – UDARNIK 13:28
OGULIN – SAMOBOR 16:14
Ovaj vikend je bio radni za igračice Ženskog rukometnog kluba Ogulin. Djevojčice ekipe U12 u subotu su u Karlovcu odigrale 6. kolo 1.HRL -regija 3. Odigrane su dvije utakmice i to protiv ekipa Udarnika i Samobora. U prvoj utakmici protiv znatno jačih i boljih protivnica, ekipe Udarnik, koje trenutno zauzimaju 3. mjesto na tablici, izgubile su rezultatom 28:13. U drugoj utakmici, uz dosta oscilacija u igri, promašenih sedmeraca, uspjele su pobijediti ekipu Samobora rezultatom 16:14.

Za ekipu Ogulina u ove dvije utakmice igrale su : vratarke Ivona Ivaniš, Nika Benić, Iris Ferić, golove su postigle Eva Bertović 14, Dora Zildum 11, Katja Vranić 2, Ana Domitrović 2, a igrale su i Sara Salopek, Paola Salopek, Marta Turudić, Gabriela Vučić i Tea Jelić. Ekipu je vodio trener Zlatko Blašković. Nakon prve utakmice najbolja u redovima bila je Eva Bertović, a nakon druge utakmice Katja Vranić.
Ekipa U12 trenutno se nalazi na 10. mjestu od ukupno 19 ekipa. Slijedeće 7. kolo igraju 05.02. u Karlovcu protiv ekipa Rovinja i Poreča.

Mini rukomet, djevojčice
Najmlađe djevojčice, mini rukometašice gostovale su na turniru u Rijeci na Kozali. Turnir je organiziran za djevojčice rođene 2012. godine. Ogulinke su na turniru bile najmlađa ekipa jer je većina djevojčica rođena 2013. i 2014. godine. Bez obzira na činjenicu da su njihove protivnice starije i fizički puno jače i više, hrabro su se borile i odlično odigrale sve utakmice.
U skupini u kojoj su igrale bilo je 6 ekipa tako da su odigrale 5 utakmica i postigle slijedeće rezultate: Ogulin – Rudar 5:8, Gospić II – Ogulin 2:12, Ogulin – Kozala 15:4, Ogulin – Mornar Crikvenica 6:8, Lošinj I – Ogulin 12:6
Za ekipu Ogulina igrale su Petra Mihaljević 13, Marija Brozović 13, Mila Vranić 10, Vanessa Salopek 5, Elena Lončarić 3, a igrale su i Stela Kirasić, Nikol Pavlović i Ema Šajn i odlična vratarka Erika Delić.
Ekipu su vodile trenerice Vesna Ceranić i Ana Vranić. (foto:ŽRK Ogulin)