Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Kaos diljem Hrvatske: Snijeg zatrpao dijelove autocesta A1 i A6, zatvorena Žičara, HAK građanima poslao apel

Zakrčene ceste i više od 20 cm snijega dočekali su jutros stanovnike Dalmatinske zagore

Stigla je prava zima. U većem dijelu unutrašnjosti i dijelu Dalmacije pada snijeg, a moguća je i poledica. Zimski su uvjeti na cestama u Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije. Autocesta A1 između Šestanovca i Zagvozda prema Dubrovniku zatrpana je snijegom. Osim A1, snijeg je zatrpao i dio autoceste A6.

U priobalju puše bura s olujnim i orkanskim udarima. U prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije. Savjetujemo vozačima da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama i na put ne kreću bez propisne zimske opreme, a ako je moguće odgode putovanje, javlja Hrvatski autoklub.

Ravnateljsvo civilne zaštite MUP-RH objavilo je na Twitteru da su sve službe u stanju pripravnosti i da interveniraju u slučaju potrebe.
Snijeg pada u cijeloj Dalmatinskoj zagori
Zakrčene ceste i više od 20 cm snijega dočekali su jutros stanovnike Dalmatinske zagore. Najteže je bilo u zaleđu Biokova, a prvi put ove godine zabijeljeli su se Imotski, Vrgorac i Zagvozd.
Snijeg se spustio i na Jadransku magistralu. Na predjelu Dupci nije se moglo proći bez zimske opreme.

  • Policija na cesti od strane Brela i Omiša kontrolira zimsku opremu, lance, rekao je Goran Bušelić, Županijske ceste Split.
    HAK je objavio i detaljne informacije o stanju na cestama.
    DHMZ objavio crveni alarm
    Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) objavio je za subotu, 21 siječnja, crveni meteoalarm za područje cijele jadranske obale.

Upaljeni crveni meteoalarm sugerira izrazito opasno vrijeme, pojašnjava DHMZ, te ističe kako je crveni meteoalarm na snazi za subotu na području Rijeke, Kvarnera i Kvarnerića, Velebitskog kanala te srednje i sjeverne Dalmacije.

Najavili su i da će na širem području Hrvatske biti oblačno, dok će u unutrašnjosti povremeno padati snijeg, češći na istoku i u gorju. (Hina, jutarnji.hr)