Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

“Priča o Tramišak neće samo tako nestati”

Novinari Damira Gregoret (RTL) i Ivan Pandžić (24 sata) u Točki na tjedan s Milom Moralić su komentirali aktualne teme.Centralizacija obnove za HDZ-ovog teškaša
“Bilo što što se napravi će mu biti pomak. To je dodatna prednost. Prošle su godine od potresa. Ono što je iznenađenje je sam odabir Branka Bačića, koji se dogodio u posljednjim satima tog dana kada ga je postavio. Što se dogodilo je teško zamisliti. Očito je Plenković shvatio da mu je taj resor važan, dolaze izbori. Nitko ne zna kad će biti izbori, mogli bi se održati i ovo ljeto. Već sad smo na korak do izbora i važan je rezultat. Pitanje je što će biti s Klubom HDZ-a u Saboru? Bačić je to radio sjajno, a sad je na njegovu poziciju došao Reiner” kaže Gregoret.Pandžić smatra “kako je vrag odnio šalu”. Dodaje i kako je premijer pred kamerama rekao neistinu pred kamerama, odnosno da je koalicijskim partnerima kao novu ministricu predstavio Mirjanu Čagalj. Zašto se predomislio i pred kamerama predstavio Bačića, još se ne zna.

“Teškaš HDZ-a može dobiti faraonske ovlasti koje Paladini nisu htjeli dati ni u HDZ-u. U njega nisu imali povjerenja, sad u Bačića imaju pa zato centralizacija. Bačić ne dolazi na nulu. On će sad otvoriti 70 gradilišta, to je sve netko odradio umjesto njega. On jako malo priča o Zagrebu jer je Banija u fokusu, ali Zagreb je njihova sramota…”, govori Pandžić. Bačić će sigurno izgubiti vrijeme koje je potrebno da se promijene zakoni, dodaje.

Mladi lav Erlić i Tramišak
“Teško da netko iz Zadra nema poveznicu s Kalmetom. Znamo da je on bio pročelnik u drugom Kalmetinom mandatu, Zadrani ga hvale, čak i oni koji nisu iz HDZ-a. Nije želio ništa loše reći o svojoj prethodnici, što je pohvalno, ali i logično”, govori Gregoret. Pita se je li informacija o neuspjehu prelaska na euro u ministarstvu fondova plasirana da bi se dodatno blatilo Natašu Tramišak. Erlić, kaže, ima opterećenje zbog optužnice protiv njegovog oca, ali ona smatra da nitko ne treba snositi posljedice zbog odabira svojih roditelja.
“Silno se vladajući trude staviti ovo pod tepih, ali mislim da neće tako lako proći. Posljedice onoga što je Tramišak radila, odnosno nije htjela raditi će doći na naplatu”, smatra Pandžić koji objašnjava i da je riječ o vrlo kompliciranoj temi. On podsjeća i da je Tramišak europskom tužitelju dala sve dokumente o softwareu zbog kojeg je Žalac završila pred istražnim organima. Tek kad europski tužitelj završi svoj posao znat će se tko je bio u pravu, kaže Pandžić. Što se tiče same Nataše Tramišak, ona nije ostavila afere, ali premijer ima pravo reći da u nekoga nema povjerenja. “Ali, pogledajmo u kakve ljude ima povjerenje”, kaže. Najveći problem za Tramišak su bile prijetnje koje je prijavila, ali – ne premijeru, slaže se i Gregoret. Više na N1.