Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Zimski uvjeti

U većem dijelu unutrašnjosti i dijelu Dalmacije otežano se vozi zbog snijega, a moguća je i poledica, javlja jutros HAK.

Zimski su uvjeti na cestama u Gorskom kotaru, Lici, sjeverozapadu Hrvatske i unutrašnjosti Dalmacije. U priobalju puše bura s olujnim i orkanskim udarima. Upozoravamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, na put ne kreću bez propisne zimske opreme, a ako je moguće odgode putovanje.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama:
iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto trenutno nema slobodnog cestovnog pravca;
iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i obrnuto trenutno nema slobodnog cestovnog pravca.
Zbog olujnog vjetra zabrana je prometa za sva vozila:

dionicom autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za sve skupine vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3 uz obaveznu zimsku opremu);
autocestom A7 Draga-Šmrika;
Jadranskom magistralom (DC8) Senj-Sveta Marija Magdalena.
Promet je dopušten samo za osobna vozila:

dionicom autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje;
autocestom A6 između čvora Kikovica i čvora Čavle;
državnom cestom Gospić-Karlobag (DC25);
državnom cestom Gračac-Zaton Obrovački (DC27);
državnom cestom Maslenica-Zaton Obrovački (DC54);
na Paškom mostu.
Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) te lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće (LC58107 ) promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Na Krčkom mostu zabrana prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom). (HAK)