Aktualno OG sada Ogulin

Za Grad Ogulin uslugu zimske službe vrši 25 različitih strojeva, svi su na terenu

Velika količina snijega uzrokovala je prometne probleme u Ogulinu, Karlovcu, Dugoj Resi i ostalim gradovima i općinama Karlovačke županije, kao i na području Gorskog kotara.

Kakva je situacija u Ogulinu provjerili smo sa zamjenikom gradonačelnika Danielom Vukeljom, koji nam je rekao da je sva operativa angažirana još od jučer poslije podne, iako prema Pravilniku  o održavanju cesta, koji je donijelo nadležno ministarstvo na teren trebaju izići tek po prestanku padalina. Velika količina snijega je pala u vrlo kratkom vremenskom razdoblju, što je uzrokovalo određene poteškoće koje će u najkraćem mogućem roku biti uklonjene.

Na nekim mjestima nanosi su toliki da se ralica zaglavi pa druga mora dolaziti da bi joj pomogla izvući se iz snijega. Velika količina snijega znači i da ralice, kako bi savladale opterećenje, moraju gurati u nižoj brzini, pa im više vremena treba da počiste određenu dionicu ceste. Problema ima i u gusto naseljenim dijelovima grada, gdje su s obje strane ceste zidovi kuća i ralice nemaju kamo sa snijegom.

“Za Grad Ogulin uslugu zimske službe vrši 25 različitih strojeva, raspoređenih u 5 grupa. Ova operativa pokriva područje od 542,3 km² na kojem je 350 km cesta u nadležnosti Grada Ogulina. To je više nego što u svojoj nadležnosti ima, primjerice, Grad Rijeka”-kaže Vukelja.