Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Militanti iz Gaze ispalili rakete na Izrael

Palestinski militanti ispalili su danas dvije rakete iz Pojasa Gaze prema južnom Izraelu, ali ih je presrela izraelska protuzračna obrana, priopćila je izraelska vojska prenosi Reuters.
Militanti su ispalili rakete nakon što su ranije jučer izraelski komandosi ubili sedam naoružanih osoba i dva civila u operaciji u Jeninu, što je najveći pojedinačni broj ubijenih u sukobima na Zapadnoj Obali proteklih godina.

Zbog raketa su se u izraelskim mjestima uz granicu s Pojasom Gaze oglasile sirene za zračnu opasnost pa su se stanovnici smjestili u skloništima.

Nitko nije ozlijeđen.

Izraelski Channel 12 emitirao je snimku izraelskih raketa-presretača ispaljenih u nebo iznad grada Aškelona otprilike 12 kilometara sjeverno od Gaze koju kontrolira islamistička militantna skupina Hamas.

Palestinci su jučer prekinuli sigurnosnu koordinaciju s Izraelom na okupiranoj Zapadnoj obali nakon smrtonosne izraelske vojne operacije u gradu Jeninu.

Izraelska vojska rekla je da je poslala specijalne snage u Jenin da pritvore članove džihadističke naoružane skupine za koju se sumnja da je provela i isplanirala “nekoliko velikih terorističkih napada”, usmrtivši nekoliko njih nakon što su otvorili vatru.

Islamski džihad rekao je da su dva njihova pripadnika ubijena u Jeninu, koji je služio kao militantno uporište. Četiri ubijena naoružana napadača bili su pripadnici Hamasa, a jedan naoružanog krila frakcije Fatah palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa. ( I.Z./HRT/Hina)